Review: Vero

Net als veel andere mensen heb ik ondertussen alweer een heel aantal dagen gebruik gemaakt van Vero. Ondanks dat er al veel negatieve dingen in de media naar voren zijn gekomen over Vero blijf ik nog redelijk enthousiast over dit nieuwe social media platform, want potentie heeft het zeker! In deze blog vertel ik je meer over dit “nieuwe” social media platform en vertel ik je wat ik van de app vind.

Wat is Vero?

Vero promoot zichzelf als de ‘true social’ en zegt dan ook dat het niet werkt met algoritmes waar je bij onder andere Facebook en Instagram wel “last” van hebt. Bij Vero kan je echt connecten met je vrienden en kan je meer dingen delen dan op de andere social media kanalen kan. Zo kan je naast foto’s en berichten ook delen waar je bent geweest, welk boek je aanraad of juist niet en welke muziek je luistert. Daarnaast kan je bij Vero zowel mensen volgen als gevolgd worden (ja dit kennen we al), maar je kan ook mensen als connectie hebben. Het grote verschil hierin is dat je bepaalde berichten alleen naar je connecties kan sturen. Maar je kan ook berichten sturen naar zowel je connecties en volgers of zelf naar iedereen die het maar wil zien. Er zijn met Vero dus veel meer opties dan bij andere social media kanalen.

Wat vind ik van Vero?

Vero schijnt al sinds 2015 actief te zijn, maar wordt nu pas actief gepromoot en opgepikt door mensen. Zo leerde ik Vero pas 4 dagen geleden kennen, via internationale mensen die ik volg via Instagram. Vlak daarna hoorde ik ook via de mensen die ik volg in Nederland over Vero. Wat mij opvalt aan Vero is dat het nog veel kinderfoutjes heeft, zoals problemen bij het inloggen en dat de verbinding er vaak uit ligt. Dit is natuurlijk niet zo goed voor de gebruiksvriendelijkheid en ook wel apart wanneer de app toch al drie jaar bestaat.

Wel moet ik zeggen dat Vero zeker potentie heeft vergeleken andere social media kanalen. Vooral omdat Vero dus geen gebruik maakt van een ingewikkeld algoritme en je dus gewoon alles te zien krijgt. Daarnaast kan je bij Vero veel meer delen, wat ik ook een groot voordeel vind. Net als de verschillende soorten “vrienden/volgers/connecties”, ook dit vind ik een groot voordeel. Hierdoor kan je bepaalde dingen alleen delen met je innercirkel en dingen delen met iedereen. Bij Vero kan je in je beschrijving ook meerdere websites toevoegen (en linken). Dit kan bij bijvoorbeeld Instagram niet en bij Facebook heb je natuurlijk een bedrijfspagina nodig. In dat opzicht vind ik dat Vero ook een streepje voor heeft. Want zo heb ik naast deze blog ook nog een webwinkel (www.wanderbyelise.nl) en beide kanalen wil ik graag promoten via mijn Instagram, alleen gaat dat dus niet. Bij Vero kan dit dus wel!

Vero heeft dus zeker wel grote voordelen, ondanks alle negatieve reacties die het social media platform momenteel krijgt. Zelf denk ik dat Vero zeker potentie heeft om net zo groot te worden als Instagram, alleen moeten ze daar dan eerst nog wel even hun best voor doen. Door vooral de app gewoon optimaal te laten werken. Want wanneer mensen geen mensen kunnen toevoegen of berichten kunnen plaatsen houdt het natuurlijk al snel een beetje op.

Heb jij Vero ook al uitgeprobeerd? En wat vind je er van?

SaveSave

SaveSave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *