Eerste keer: Airbnb

Tussen Kerst en Oud en Nieuw ben ik weer een ervaring rijker geworden. Samen met mijn roeiploeg de Roeipoesjes besloten we zoals elk jaar een paar daagjes ergens naar toe te gaan. Dit jaar wilde we het een beetje budget doen, dus besloten we gebruik te maken van Airbnb. Een aantal hadden hier al ervaring mee en dit was hun goed bevallen. Dus waarom ook niet? Wij zoeken op Airbnb naar iets leuks voor 10 personen en het maakte niet uit waar. Zo kwamen we dus uit in Zwartsluis.


Bron: Airbnb

Echter was ons verblijfadres niet gewoon een huis, hostel, hotel of kamer. We verbleven namelijk op een Groninger Tjalk uit 1895 genaamd de Res Nova. Dit oude vrachtschip is helemaal omgebouwd naar verblijfplaats. zodat groepen tot 12 personen hier kunnen verblijven. In de winter heeft de Res Nova een vaste ligplaats in Zwartsluis, een klein dorpje in de buurt van Zwolle, maar in de zomer maanden vaart ze uit en neemt haar bezoekers mee op ontdekkingstocht.

 
Bron: Airbnb

Ondanks dat Zwartsluis een klein dorpje is, is er wel meer dan genoeg te doen. Zo zijn er barretjes, kan je wandelen, is er zelfs een museum en zit je in de buurt van Meppel en Zwolle. Daarnaast zijn er ook verschillende natuurgebieden waar je naar toe kan gaan. Wat wel handig is als je naar Zwartsluis besluit te gaan is een auto. Zonder auto kom je niet zo ver en het openbaar vervoer is niet altijd ideaal.

Mijn ervaring met Airbnb

Ik moet toegeven dat ik een beetje sceptisch was over Airbnb. Persoonlijk was ik bang dat we op een niet zo’n fijne plek zouden komen: met slechte bedden (dit was wel een beetje waar) en waar het heel smerig zou zijn (dit is helemaal niet waar). De boot was echt super netjes en leuk ingericht. Alles wat je nodig hebt als een nachtje of paar nachtjes weg gaat was aanwezig. Er was zelfs ontbijt voor ons geregeld! Ideaal. Omdat wij met meerde auto’s waren konden we gemakkelijk ergens naar toe rijden en daardoor was Zwartsluis en leuke locatie, anders had het denk ik wel flink tegen gevallen. Echter ben ik zelf wel een nacht eerder weg gegaan omdat niet lekker kon slapen op de harde bedden en veel last had van het vocht. Want tja een boot is nou eenmaal niet zo goed te ventileren.

Zou ik nog een keer gebruik willen maken van Airbnb?

Ja zeker wel! Misschien deze zomer zelfs al!

 

screen-shot-2016-11-26-at-13-15-24

P.s. Follow my blog with Bloglovin

One thought on “Eerste keer: Airbnb

  1. Ik kijk voortaan eerst op Airbnb en ga dan pas kijken naar hotels etc.

    Maar wat een leuke AirBnb! Ik vind het ook leuker om in aparte accommodaties te overnachten. Je kan het niet zo gek bedenken of AirBnb heeft het haha. Leuk om te lezen dat AirBnb je goed bevallen is.

    Liefs,
    Jamie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *