Madeira

IMG_8020

Het was woensdag avond nog even spannend of we wel zouden gaan, want woensdag begin van de middag werden we opgeschikt door berichten die in het nieuws verschenen. We hoorden dat er allemaal bosbranden op Madeira bezig waren en dat ook de hoofdstad Funchal in groot gevaar zou zijn. Precies waar wij naar toe zouden gaan dus. Maar volgens Neckermann was er niks aan de hand en konden we veilig op vakantie. Na lang overleggen en verschillende hulplijnen te hebben ingeschakeld besloten we het er toch maar op te wagen. Want we gingen er ook vanuit dat ze ons niet zouden laten gaan wanneer het echt niet kon. En dit bleek gelukkig ook het geval! Want in Madeira aangekomen te zijn bleek dat er op wat rook na niks meer aan de hand was.

Madeira is een eiland wat hoort bij Portugal en zich bevind naast Marokko. Het eiland staat bekend om zijn diverse natuur landschappen en de vele verschillende tuinen. Dit was dan ook wat mij erg aantrok om naar Madeira toe te gaan. Want veel mooi natuurschoon betekend veel fotografie en veel inspiratie.

Eerste dag Madeira
Gisteren was dus onze eerste dag op het fantastisch mooie eiland Madeira. Omdat we vrij vroeg aankwamen en onze hotelkamer nog niet klaar was besloten we eerst de omgeving alvast te gaan bekennen. Ik nam natuurlijk mijn camera mee om alvast het een en ander vast te leggen. Onderweg kwamen we een toeristeninformatiepunt tegen die ook excursies aanbood. Hier hebben we alvast wat ideeën op gedaan en vandaag gaan we ook daadwerkelijk wat boeken. De dingen die we sowieso willen gaan doen zijn: een toer over de oostkant van Madeira, dolfijnen/walvissen/schilpadden spotten en naar Monte. Nadat we terug kwamen van onze ontdekkingswandeling mochten we onze hotelkamer in. We verblijven in het hotel Dues Torres, een heel leuk hotelletje met kleine appartementjes. Wat betekend dat we (mochten we dat willen) ook gewoon kunnen koken op de kamer en beschikken over een koelkast (handig!). Toen we eenmaal geïnstalleerd waren in de kamer gingen we boodschapjes doen en daarna zijn de stad Funchal in gegaan. Hier hebben we wederom rond gelopen met camera en hebben we ook heerlijk gegeten bij een klein restaurantje genaamd Velhinho.

Tip1

Inspiratie
Madeira is de perfecte plek (voor mij) om inspiratie op te doen. Het barst er van de kleine restaurantjes en kleine straatjes. Daarnaast is er zoals ik net al zei heel veel natuur en kan ik dus helemaal los gaan met mijn camera. Ik zit nu al met heel veel verschillende ideeën in mijn hoofd wat ik met de foto’s kan doen die ik gisteren heb gemaakt. Vorige week heb ik een afbeelding met allemaal vierkantjes gemaakt in Illustrator, deze afbeelding heb ik nu verwerkt met een van de foto’s die ik gisteren heb gemaakt op Madeira. Wat een heel leuk effect geeft. De aankomende twee weken hoop ik nog veel meer leuke ideeën op te doen op Madeira en hoop ik ook nog heel veel mooie foto’s te maken. Jullie zien het vast allemaal terug op mijn blog!

Mountain

Liefs, Elise

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *