Minor Mindful Communiceren

Voor mij is deze week het studie jaar weer officieel begonnen. Dit is mijn vierde en laatste jaar van de studie Bedrijfscommunicatie. Bij mijn studie houdt dat in dat we eerst een minor moeten doen en vervolgens gaan afstuderen! Super spannend allemaal en ik moet ook wel eerlijk toegeven dat, ondanks dat ik er klaar voor ben om klaar te zijn, het toch ook wel weer heel veel is ineens. Gelukkig heb ik eerst nog een half jaar mijn minor voordat ik echt moet gaan afstuderen en daarna de zorgen beginnen van hoe ga ik mijn geld wil gaan verdienen.

Zoals jullie wellicht weten verliep mijn vorige studie jaar niet zo soepel. Ik liep namelijk stage bij een bedrijf wat niet bepaald leuk was en tot overmaat van ramp raakte ik aan het eind ook nog eens overspannen! (Meer over deze periode kan je lezen in de blog die ik hier over schreef.) Gelukkig gaat het nu alweer veel beter, met behulp van rust, leuke dingen doen en oefentherapie heb ik de balans tussen inspanning en ontspanning weer terug gevonden. Maar het heeft me wel aan het denken gezet, want ik wil natuurlijk niet dat zoiets nog een keer gebeurd en het is nu ook een heel actueel onderwerp. Vandaar dat toen ik de minor Mindful Communiceren tegen kwam deze eigenlijk meteen mijn favoriet was.

Wat houdt het in?

Dat is een vraag die ik al veel heb gekregen over mijn minor. Er zijn verschillende dingen waar de minor zich op richt, maar één van de belangrijkste dingen is toch wel aandachtiger leven. Dit klinkt heel erg zweverig en dat is het ook wel een beetje. Maar wat het inhoud is dat je bewuster bent van wat er dagelijks om je heen gebeurt en wat je dagelijks doet. Veel mensen leven op automatische piloot en genieten niet meer van hun leven en de kleine dingen daarom heen. Dit is heel vermoeiend en voor veel mensen levert dit ook (indirect) veel stress op. Vandaar dat ik vanuit mijn minor de Mindfulness Based Stress Reduction training krijg. Ik ga dus meer genieten, meer voelen, meer ervaren en vooral minder stressen! Klinkt fantastisch toch! Daarnaast ga ik ook leren hoe je bepaalde situaties beter kunt aanpakken, door er met een andere blik naar te kijken.

Andere belangrijke punten van mindfulness en mijn minor die mij aanspreken, zijn: loslaten, accepteren en vriendelijkheid.

Wat wil ik bereiken?

Dit is een belangrijke vraag voor mezelf, maar ook één die ik vanuit de cursus krijg. Wat ik zelf heel belangrijk vind is dat ik beter met stress leer omgaan en beter kan leren ontspannen. Momenten voor mezelf leren pakken en meer kan genieten van het leven. Soms raast het leven echt aan me voorbij en dan denk ik waar zijn de afgelopen paar weken gebleven?! Ik wil dan ook bewuster in het hier en nu leven. Daarnaast wil ik ook mensen kunnen helpen die te veel stress ervaren, omdat ik weet hoe verschrikkelijk naar het is om je zo ziek en gestrest te voelen.

Ik heb dus net de eerste week achter de rug en tot nu toe vind ik het fantastisch en geniet ik er vol op van. De lessen zijn heel anders dan alle lessen die ik ooit heb gehad. Dus hopelijk blijft dit ook zo en blijf ik tot het eind net zo gemotiveerd en enthousiast als ik nu ben!

Hebben jullie ook ervaring met mindfulness? Of heb je er juist helemaal niks mee? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

 

SaveSave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *