Omgaan met tegenvallers

Een tijdje geleden had ik een onwijze domper en daarna was ik dan ook onwijs teleurgesteld. Ik zal even kort uitleggen wat er gebeurde. Via Facebook werd ik benaderd over een eventuele samenwerking. Er zou een nieuw product op de Nederlandse markt komen en ik zou daarbij mogen helpen. Mij werd verteld dat ik werd benaderd door mijn studie Bedrijfscommunicatie. Dus ik ging er van uit dat ze mij hiervoor ook nodig hadden: communicatie. Echter toen ik met dit bedrijf in gesprek ging bleek dat ze me daarom helemaal niet wilde.. Ze wilde dat ik mensen uit mijn vriendenkring het product ging aansmeren, maar eerst moest ik nog voor €200 aan spullen van dat product kopen. Wat een onwijs raar verhaal en totaal niet wat ik verwacht had. Toen ik vervolgens melde dat ik hier nog wel even goed over na moest denken, werden ze behoorlijk pusherig en wist ik niet hoe snel ik daar weg moest komen. Gelukkig had ik wel op een openbare plek afgesproken, maar ik hield er wel echt een rot gevoel aan over. Ik voelde me mega bedonderd.. Want ik kwam voor een mooie kans, maar dat eindigde in een hele grote teleurstelling.

Toen ik in de trein terug naar huis zat bedacht ik me wat ik allemaal ging doen om over deze tegenvaller heen te komen. Natuurlijk besloot ik op dat moment ook om deze nare ervaring met jullie te delen en met mijn tips om over een tegenvaller heen te komen!

  • Gooi het eruit, het eerste wat ik heb gedaan is het hele verhaal aan zoveel mogelijk mensen vertellen. Iedereen reageerde super lief en vond het vet stom van dat bedrijf.
  • Koop waar je zin in hebt. Wanneer ik chagrijnig ben heb ik altijd zin in chocoladekoekjes. Die heb ik dan ook meteen gehaald bij de Albert Heijn.
  • Ontspan en denk aan iets anders. Dit vind ik altijd heel erg lastig, want in mijn hoofd blijf ik altijd maar denken aan die teleurstelling. Dingen die wel goed werken zijn: Netflixen, televisie kijken, tijdschrift lezen, boek lezen, sporten, met je huisdier spelen, winkelen, knutselen/schilderen of wat jou nog meer afleid.
  • Leer van deze ervaring. Voortaan vraag ik verder door voordat ik meteen een afspraak maak. Dat voortkomt zo’n tegenvaller zoals dit.
  • Let it go. Blijf er niet te lang bij stil staan, aan deze negatieve gedachtes heb je niks. Je kan er nu toch niks meer aan veranderen.
  • Trakteer je zelf op iets wat je happy maakt. In mijn beval dus chocoladekoekjes, maar sushi, kleding, schoenen, tassen, speeltjes voor de kat, badspul of iets voor in huis werkt ook altijd goed.
  • Geef jezelf niet de schuld, het eerste wat ik dacht waarom trap ik daar nou in? Maar hoe kan je van te voren weten dat ze je onder valse beloftes ergens heen lokken om je vervolgens €200 aan spullen aan te proberen smeren? Dat had toch niemand verwacht? Of ben ik nou echt heel erg naïef?

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn ervaring en kunnen jullie met deze tips beter omgaan met tegenvallers. Gelukkig liep mijn ervaring goed af, ik had van te voren wel de Facebook van de persoon die mij contacte bezocht en had op een openbare plek afgesproken. Dit moet je dus ook altijd doen wanneer iemand je via Facebook (voor wat dan ook) benaderd. Er lopen jammer genoeg aardig wat rare mensen tussen.

Hoe ga jij om met tegenvallers?

screen-shot-2016-11-26-at-13-15-24

P.s. Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *