Terugblikken op 2017

In mijn vorige blog vertelde ik over de dingen waar ik nog steeds tegen aan loop sinds ik overspannen ben geweest. Maar naast dat ik eind 2016 overspannen raakte en hier begin 2017 uit moest zien te komen, heeft 2017 mij ook heel veel leuke en nieuwe dingen gebracht. In de blog van vandaag blik ik terug op mijn hoogte punten uit 2017.

Simba en Balou

In januari had ik mijn vriend eindelijk zover dat ik een katje mocht uitzoeken. Na een zoektocht van ongeveer twee weken vond ik Balou via Marktplaats. Ik was meteen smoorverliefd op haar en toen we haar gingen halen bleek die liefde gelukkig wederzijds te zijn. Balou wilde namelijk meteen bij mij liggen in de auto en ze heeft uiteindelijk in mijn sjaal liggen slapen op weg naar huis. Omdat wij begin vorig jaar nog in Houten woonde kon Balou niet naar buiten en besloten we maar één katje te nemen. Alleen merkte wij al snel dat Balou echt behoefte had aan een speelmaatje. Dus toen wij gingen verhuizen en een tuintje kregen duurde het niet lang tot we Simba erbij kregen. In het begin heel spannend voor beide katjes, maar ondertussen zijn super hecht en lief samen.

Balou is het katje met de vlekken en Simba de rode tijger.

Utrecht

Nadat we een jaar in Houten hebben gewoond, vonden we een huisje in Utrecht. Super blij ben ik hier mee, want ik miste Utrecht verschrikkelijk. Ondanks dat Houten niet heel ver bij Utrecht van dan is, was de afstand voor mij toch net iets te groot. Daarnaast valt er in Houten ook niks te beleven en paste Houten gewoon niet bij de levensfase waar wij in zitten. Ook heeft ons nieuwe huis veel voordelen vergeleken met ons huis in Houten. Zo is het huis 28m2 groter, heeft het een tuin en een extra slaapkamer. Maar het grootste voordeel voor mij is nog wel dat ik binnen 15 minuten fietsen in de binnenstad van Utrecht sta.

Handlettering

Eind 2016 maakte ik voor het eerst kennis met handletteren. Ik zat toen net thuis en was opzoek naar een leuke hobby wat ik gewoon kon doen wanneer ik daar zin in had. Handletteren is één van de dingen geworden die ik veel heb gedaan in 2017. Soms deed ik het een paar weken niet, om vervolgens weer hele middagen alleen maar mooie teksten te zitten maken. Ik kan dan ook echt een groei zien in mijn eerste werkjes en mijn laatste. Ook zie ik dat ik nu meer mijn eigen stijl aan het ontwikkelen ben en durf ik meer te delen wat ik maak.

          

De eerste afbeelding heb ik in februari 2017 gemaakt en de tweede afbeelding in januari 2018

Watercolor

2017 was ook het jaar waarin ik veel heb geoefend met watercolor, ook wel aquarelverf. Ondanks dat het schilderen nu alweer eventjes op een laag pitje staat, blijft het wel iets wat ik ontzettend leuk vind om te doen. Het mooie aan watercolor vind ik dat de kleuren zo mooi in elkaar overlopen en het resultaat altijd heel speels is. Watercolor vind ik hele fijne verf om mee te verven, doordat het niet zo dik is en je de kleuren gemakkelijk in elkaar kan laten overlopen krijg je al snel iets heel tofs. Zelfs wanneer je nog maar een beginner bent.

Haken

Hier schaam ik me stiekem wel een beetje voor, maar ik vind het heel erg leuk en ontspannend om te haken. Dit heb ik halverwege 2017 pas geleerd en ik ben er echt verslaafd aan. Voorheen was ik al bezig met breien, maar een hele collectie sjaals later was ik toe aan iets nieuws. Ondertussen kan ik al veel meer maken dan alleen maar sjaals en haak ik knuffels, mandjes, bijtringen en nog veel meer leuke dingetjes. Super handig voor cadeautjes, want het is origineel, persoonlijk en ik ben er niet zoveel geld aan kwijt.

Hier boven zie je mijn groeiende collectie aan knuffels, ondertussen probeer ik ze te verkopen via mijn pagina op Etsy. Ik heb al één knuffel via Etsy verkocht en een aantal gewoon zo. Zoals de hagedis op de foto die ik in opdracht heb gemaakt.

Studie

In februari ben ik weer begonnen met mijn studie. Ondanks dat het even aankloten was, heb ik tot nu toe toch al mijn studiepunten gehaald. Hier ben ik super trots op! Nu ben ik bezig met de laatste fase van mijn studie, namelijk het afsluiten van de minor en afstuderen.

Plannen voor 2018

2017 was voor mij het jaar waarin ik mij verder heb ontwikkelend en waarin ik enorm ben gegroeid. Zo ging ik me steeds beter voelen nadat ik overspannen ben geweest en heb ik nieuwe dingen ontdekt die ik leuk vind om te doen.

In 2018 ben ik dan ook van plan om dit voort te zetten! Ik wil dan ook de dingen die ik leuk vind blijven doen en nog meer nieuwe leuke dingen vinden. Daarnaast wil ik dit jaar gaan afstuderen en een echte grote mensen baan gaan vinden. Voor de rest leg ik mezelf niet al te veel eisen op en wil ik gewoon lekker genieten van het leven en van de dingen die ik heb.

Wat zijn jullie plannen voor 2018?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *